Skip to content

PRILIKOM KONTROLE SAOBRAĆAJA TOKOM PRAZNIKA OTKRIVENO 25.000 PREKRŠAJA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici saobraćajne policije, tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, na teritoriji Srbije kontrolisali više od 57.000 vozila i otkrili oko 25.000 prekršaja.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 15.600 vozača, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.109, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 91 učesnik u saobraćaju.

Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je oko 2.500 vozača i putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu 108 osoba.

Akcija je sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u saobraćajnim nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine, uz napomenu da tokom četiri dana nije registrovana nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Copyright © 2024. Jefimija TV, Kruševac. Sva prava zadržana.   |   Izrada sajta i hosting: Hosting-Srbija