PRIJEM ZA NAGRAĐENO KRUŠEVAČKO POZORIŠTE

Na 11. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je ove godine održan u Užicu, predstava Kruševačkog pozorišta “Zvonar bogorodičine crkve” osvojila je tri nagrade. Nagrada “Mali Joakim” za scenografiju ili ukupni scenski dizajn predstave dodeljena je Zoranu Lozančiću za predstavu “ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE U PARIZU”, u izvođenju Kruševačkog pozorišta.

 

Nagrada “Mali Joakim” za glumačka ostvarenja dodeljena je Dejanu Tončiću za ulogu Kvazimoda u predstavi “Zvonar bogorodičine crkve”, Kruševačkog pozorišta. Tončić je sa novinarima podelio utiske sa festivala. Nagrada “Mali Joakim” za autorsku muziku dodeljena je Bati Zlatkoviću za muziku u predstavi “Zvonar bogorodičine crkve”, Kruševačkog pozorišta.

 

Prvi „Mali Joakim“ održan je pre desetak godina u Kruševačkom pozorištu, kao prateći program festivala pozorišta Srbije. Od tada se održava svake godine u različitim gradovima. Nagrade osvojene na ovom festivalu bile su još jedan povod da se za predstavnike kruševačkog pozorišta priredi prijem u Gradskoj upravi Kruševac.