PREMIJERA FILMA „JUŽNI VETAR“ U KRUŠEVCU

Nakon prikazivanja na Filmskim susretima u Nišu avgusta ove godine, na kome je osvojio čak četiri nagrade, film „Južni vetar” počinje svoj bioskopski život širom Srbije. Od 26. oktobra i u Bioskopu „Kruševac“ počeće prikazivanje domaćeg filma „Južni vetar“.

 

Južni vetar je srpski film producentskih kuća ,,Režim“, ,,Art Vista“ i ,,Arhangel studios“, rađen u režiji Miloša Avramovića, a po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića. ,,Ovaj scenario predstavlja rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeoo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja“, rekao je scenarista i režiser Miloš Avramović.

 

Film je prvi put premijerno prikazan 25. avgusta 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gde je osvojio 4 nagrade. Iako u svakom smislu izuzetno povoljan i potencijalno veoma isplativ, geostrateški položaj Srbije tokom istorije prouzrokovao je mnogo više negativnog za ljude koji su živeli na ovom prostoru. Tokom poslednjih par decenija, ovakav položaj uslovio je da se Srbija, „raskrsnica puteva“, i definitivno nađe na takozvanom „putu droge“, koji Bliski Istok spaja sa Evropom.

 

Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest savremenog društva, može da utiče na živote ljudi, kako onih direktno vezanih za nju, kriminalaca i zavisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi da ispriča jednu od ovih verzija.

 

Fantastičnu glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev. Ekipa filma veliku pažnju je posvetila i muzici koja je posebno rađena kako bi upotpunila ovu nesvakidašnju akcionu dramu, koju potpisuju produkcija Bassivity i izvođači kao što su Rasta, Senidah i Coby.

 

Od 26.10. I u Bioskopu „Kruševac“ počeće prikazivanje domaćeg filma JUŽNI VETAR. Prodaja karata za film JUŽNI VETAR počinje u utorak, 23. oktobra u 16 sati na blagajni Bioskopa Kruševac.