PROJEKAT „ZNANJEM DO POSLA“ U VP DOMU KRUŠEVAC

U Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu iz godine u godinu radi se na osavremenjavanju obrazovnih i stručnih programa i ide se u korak sa potrebama tržišta rada, obučavaju štićenici za nova, deficitarna zanimanja kako bi bili osposobili za život i rad kada izađu iz ove Ustanove.

 

U saradnji sa Ministarstvom i uz pomoć donacije Vlade Nemačke koju je obezbedila organizacija „HELP“ u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ i realizacije Unapređenja programa tretmana u kazneno-popravnim ustanovama za odrasle i mlade, kao i donacije IP Consult-a i Swiss Development Cooperation-a koju je omogućio Omladinski savet Kruševac, u okviru projekta „Znanjem do posla“, podignut je moderno opremljen plastenik za proizvodnju cveća, gde je organizovali stručnu obuku i pokrenuli proizvodnju. Štićenici će ubuduće sticati znanja i veštine koje će im pomoći da, po izlasku iz Ustanove, pronađu posao ili pokrenu sopstvenu proizvodnju i tako obezbede sebi egzistenciju. Ceo projekat je realizovan u roku od dve godine.

 

U četvrtak, 25. oktobra 2018. godine u VP Domu biće zvanično otvoren novi plastenik. Otvaranju će prisustvovati v.d. direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i predstavnici organizacije „HELP“ i Omladinskog saveta.