PS “MIHAJLOVIĆ” SLAVI 29 GODINA RADA

Na magistralnom putu Paraćin – Zaječar u Donjoj Mutnici, 14. oktobra 1990. godine, otvorena je prva privatna benzinska stanica u Srbiji. Osnivač i vlasnik Radomir Mihajlović imao je istinski preduzetnički duh i viziju razvoja porodičnog biznisa kroz više segmenata poslovanja: od poljoprivredne proizvodnje, preko trgovine do uslužnih delatnosti.

 

Danas porodica Mihajlović upravlja poslovnim sistemom koji čine 62 benzinske stanice u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji kao i u Banatu, mlekara sa kapacitetom prerade do 30.000 l mleka dnevno, farma sa stočnim fondom od preko 400 junadi, ovaca i svinja, restoran i četiri svečane sale za prijem više od 1.200 gostiju, market, transport, građevinska operativa i administrativna podrška (ljudski resursi, knjigovodstvo, pravna služba, komercijala).

 

U Poslovnom sistemu “Mihajlović” je trenutno zaposleno više od 470 radnika, raznih strukovnih profila. 

 

 

Po kvalitetu proizvoda i usluga, obimu poslovanja, broju zaposlenih i poslovnoj politici neprestanog razvoja, PS Mihajlović je poznat i van granica Pomoravskog okruga. O tome svedoči uspešna saradnja sa lokalnim samoupravama, ali i drugim privrednim subjektima širom Srbije. Jedan od temelja poslovne strategije čini i segment društveno odgovornog poslovanja: negujući porodične vrednosti i pokroviteljski odnos prema zaposlenima, deleći brigu zajednice o zaštiti životne sredine, pomažući socijalno ugrožene grupe i pojednice, rad udruženja, organizacija i institucija, PS Mihajlović jasno dokazuje svoje opredeljenje da unaređivanjem soptvenog poslovanja radi i za dobrobit društva kojem pripada.

 

U planu za jubilarnu, 30. godinu rada postoje brojne agende. Najvažnije su širenje lanca benzinskih stanica, proširenje mlekarske proizvodnje, izgradnja novih i proširenje postojećih poslovnih objekata. Neće se menjati jedino ciljevi: ići u korak sa zahtevima savremenog tržišta, održati i unaprediti kvalitet proizvoda i usluga.

 

Svojim potrošačima, odnosno, korisnicima usluga, poslovnim partnerima, organima lokalne samouprave i državne.