POČELA IMUNIZACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA U KRUŠEVCU

U Dijagnostičkom centru počela je vakcinacija protiv Kovida 19 za zaposlene u Domu zdrvalja i Opštoj bolnici. Stigla je 281 doza, a narednih dana očekuje se još . Vakcinacija u Kruševcu deo je plana imunizacije koji su prethodnih dana najavili u Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“. Direktorka ovog instituta, Verica Jovanović, najavila je početkom nedelje da će se vakcinacija protiv korone obavljati na 110 punktova u Srbiji, na više od 30 lokacija. Prema njenim rečima, očekuje se da će u ovom krugu vakcine primiti osam i po hiljada zdravstvenih radnika koji rade u najrizičnijim, crvenim zonama, kao i da će biti vakcinisano dve i po hiljade korisnika socijalnih ustanova i zaposlenih u njima. Prvo su vakcinisani zaposleni u Kovid ambulanti, a potom i ostali koji su se dobrovoljno prijavili.

Prijavljivanje za vakcinaciju zdravstvenih radnika je na dobrovoljnoj osnovi – naglasila je direktorka Opšte bolnice Kruševac Vesna Stević Gajić. U ovom trenutku preko 70 zdravstevnih radnika je pozitivno na korona virus, ali i veći broj medicinskog osoblja se nalazi u samoizolaciji. Direktorke Opšte bolnice i Doma zdravlja ističu da će primiti vakcinu protiv Kovida19.

Podsetimo, krajem prošle godine, Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa je primilo je 72 korisnika kruševačkog Gerontološkog centra. Kako je tada saopšteno, vakcine su, uz saglasnost korisnika ili staratelja, primili svi korisnici čije z dravstveno stanje je to dozvoljavalo.