METEOS: OBLAČNO SA KIŠOM I SUSNEŽICOM I U SUBOTU

U subotu na severu suvo sa sunčanim periodima, a na jugu naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom koje se popodne i uveče postepeno širi ka severu Srbije. Uveče i u noći ka nedelji na severu i zapadu Srbije sneg, a na jugu susnežica. Vetar slab severoistočni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na severu Vojovdine do 2°C na jugu, a maksimalna od 2°C do 4°C.

U subotu u Kruševcu naoblačenje sa kišom, susnežicom i vlažnim snegom koji će se topiti na tlu. Vetar slab severoistočni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna oko 4°C.

Vreme narednih dana: U nedelju oblačno sa snegom u većini krajeva, a samo na jugu Srbije je veća šansa za kišu i susnežicu. U zapadnim i centralnim predelima su moguće obilnije snežne padavine, ponegde od 20 do 30 cm snega do ponedeljka ujutru, a na planinama oko 50 cm novog snega. U ponedeljak oblačno uz sneg, a samo na jugu Srbije kiša. Padavine postepeno prestaju utorak. Veći deo iduće sedmice biće hladno vreme uz moguće nove snežne padavine.