OTKRIVENO 14.645 PREKRŠAJA ZA 3 DANA POJAČANE KONTROLE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom 3 dana akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje saobraćajnih prekršaja otkrili su ukupno 14.645 prekršaja na teritoriji Republike Srbije.

Tokom trodnevne akcije, od 20. do 23.  januara, u kojoj su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije bili usmereni na otkrivanje prekoračenja dozvolјene brzine, vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, otkrili su preko 14 ipo hiljada prekršaja.

Policija je iz saobraćaja isklјučila 630 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 147 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu, kao i 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, 7.232 vozača sankcionisani su zbog prekoračenja dozvolјene brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.818 učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona 603 vozača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.