METEOS: U SREDU OBLAČNO SA MOGUĆIM SLABIM SNEGOM

U sredu oblačno sa povremenim slabim snegom, osim po Vojvodini i na jugu Srbije, gde će biti suvo. Jutarnji mraz na severu Srbije znatno slabiji nego u utorak, a dnevna temperatura svugde u manjem porastu. Vetar slab severozapadni, u Timočkoj Krajini umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -15°C na jugu do -2°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od -1°C u Dimitrovgradu do 4°C u Loznici i Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -4°C na jugu do 2°C na severu, u Beogradu.

U sredu u Kruševcu oblačno sa mogućim slabim kratkotrajnim snegom. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -10°C, a maksimalna dnevna do +1°C.

U četvrtak sledi dalji porast temperature uz promenljivu oblačnost. Na zapadu i severu Srbije sa malo sunčanih intervala, a na Homoljskim planinama sa slabim snegom pre podne. Vetar slab zapadni i jugozapadni, u Timočkoj Krajini umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -9°C na jugu do 0°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 0°C na jugu do 8°C u Loznici i Negotinu.

U petak sunčani intervali uz prolaznu oblačnost i dnevnu temperaturu od 2°C do 8°C. U subotu par stepeni niža temperatura, a u nedelju i ponedeljak ponovo malo toplije. Novo zahlađenje je moguće u utorak po današnjoj prognozi.