OKO TRI HILJADE PORODICA DOBILO KROV NAD GLAVOM

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je Aleksandrovac gde je  razgovorao sa predstavnicima opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja čak 55 sela koliko ih broji ova opština.

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu istakao je prilikom posete opštini Aleksandrovac da ovo nije samo naseljavanje praznih kuća već više od toga. To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak. Gotovo 3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom. Nastavljamo zajedno, jer vi to tražite i očekujete”, poručio je ministar  Кrkobabić koji je obišao porodicu Ćosić u selu Venčac, koji imaju četvoro dece i koji su kupili kuću zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Predsednica opštine Aleksandrovac Jelena Paunović zahvalila je ministru na poseti i izrazila zahvalnost na podršci koju im ovo Ministarstvo pruža svojim programima: „Od početka Programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa oko 7,5 miliona dinara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge”.

Ministar je u razgovoru sa meštanima istakao da će se naredne godine razmatrati mogućnost uredjenja domova kulture kako bi imali funkcionalni prostor za slobodne aktivnosti.