ODRŽANA SPORTSKO-REKREATIVNA MANIFESTACIJA „SEOSKE IGRE“

U subotu, 18. juna 2022. godine u okviru proslave „Vidovdanskih svečanosti 2022″ koje obeležava grad Kruševac, Sportski savez grada Kruševca u saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizovao je sportsko rekreativnu manifetaciju pod nazivom „Seoske igre“.

Nakon defilea ekipa učesnika i intoniranja himne Republike Srbije sportsko rekreativno takmičenje „Seoske igre“ svečano je otvorio pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu grada Kruševca Vladimir Petrović. U objektima Sportskog centra Kruševca (otvoreni sportski tereni otvorenih bazena, otvoreni travnati tereni, Hala sportova, sala za borilačke sportove na zatvorenim bazenima) nadmetalo se 80 takmičara predstavnika mesnih zajednica Kaonik, Veliki Kupci, Bela Voda i Čitluk.

Takmičenje je obuhvatalo nadmetanja u jedanaest disciplina (skok u dalj iz mesta,šah, obaranje ruku,odbojka, nadvlačenje konopca, rvanje, fudbal, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, poligonu, trci u džakovima).

Nakon završenih takmičenja po disciplinama i zbiranja bodova u jedanaest takmičarskih disciplina proglašene su najuspešnije ekipe. Ekipa mesne zajednice Kaonik drugu godinu za redom pobednik je gradskog takmičenja „Seoskih igara“ za 2022 godinu, drugo mesto pripalo je ekipi mesne zajednice Čitluk, treće mesto pripalo je ekipi mesne zajednice „Veliki Kupci“, četvrtoplasirana ekipa bila je ekipa mesne zajednice „Bela Voda“.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i loptama za košarku, fudbal i rukomet koje je obezbedio Sportski savez Srbije. Pravo nastupa na regionalnom prvenstvu „Seoskih igara 2022“ koje će se održati u mesecu avgustu u Soko Banji ostvarila je ekipa Kaonik ,koja će predstavljati grad Kruševac na regionalnom sportsko- rekreativnom takmičenju.