ODRŽAN 9. MEĐUNARODNI FORUM “BEZBEDNOST ZA BUDUĆNOST”

Centar za bezbednost Razvojnog centra Srbije suorganizator je 9. Međunarodnog foruma „Bezbednost za budućnost“ koji je uspešno održan 29. i 30. septembra u hotelu „M“ u Beogradu, okupivši učesnike iz osam zemalja (Srbija, Turska, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska i Italija).

Forum je posetilo preko 250 učesnika, uključujući predstavnike Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova Ministarstva prosvete kao i predstavnike relevantnih institucija ustanova i organizacija iz naše zemlje. U ime Razvojnog centra Srbije Forum je svečano otvorio predsednik Centra za bezbednost Dalibor Trifunović. Međunarodna naučno-stručna konferencija „Bezbednost i krizni menadžment – teorija i praksa“ predstavlja naučno stručnu platformu za razmenu, razvoj i unapređenje znanja. Sa ciljem da se objedine znanja iz svih oblasti bezbednosti i upravljanja krizama, ponudi rešenja problema i stručnjake iz različitih oblasti.

Centralna tema ovogodišnjeg skupa odnosila se na globalni uticaj ratova odnosno Ukrainsko Ruskog sukoba ističe potpukovnik, dr Nenad Кomazec „Bezbednost u obrazovnim ustanovama“ je tema koja je izazvala ogromno interesovanje učesnika foruma među kojima je bio veliki broj prosvetnih radnika iz Rasinskog okruga. Predavanje je pokrilo pet ključnih oblasti: Smanjenje rizika od katastrofa, zaštita lica i imovine, bezbednost i zdravlje na radu, zaštita od požara i opasnost od oružja u obrazovnim ustanovama. Prisutni su nakon predavanja dobili sertifikate o stečenom znanju za bezbedan rad u obrazovnim ustanovama.