ODRŽAN 4. FESTIVAL “KRUŠEVAC KROZ OBLAKE”

Sve je bilo spremno za otvaranje 4. Međunarodnog festivala balona na Bagdali, kada je snažno nevreme pogodilo Kruševac, zbog čega je kompletan program manifestacije realizovan u subotu i nedelju. Pored balonskih  performansi, različititih sadržaja za najmlađe, promocija zdravstvenog turizma i prirodnih lepota našeg kraja, muzičke zvezde Dženan Lončarević i Hari Mata Hari nastupili su u večernjim satima, pred rekordnim brojem posetilaca.

 

Festival balona je okupio posetioce ne samo iz Srbije, već i iz inostranstva, koji su u Kruševac došli zbog ove jedinstvene manifestacije,  ali kako je direktorka Turističke organizacije objasnila nakon što su se u nevremenu ostetile  bina i binska oprema bilo je izuzetno teško za manje od jednog dana obezbediti drugu i nastaviti sa realizacijom programa, posebno jer sve navedeno iziskuje ogromne finansijske troskove.

 

Festival „Kruševac kroz oblake“ za samo četiri godine postao je jedan od turističkih brendova Kruševca i okoline, da bi ova manifestacija nastavila da živi, neophodni su drugačiji uslovi o kojima je direktorka govorila.

 

Bez obzira na nevreme koje je poremetilo planove festivala. Sjajna atmosvera, baloni, zabavni sadržaji, nastupi muzičkih zvezda.. utisci su po kojima će festival „Kruševac kroz oblake“ i ove godine ostati upamćen.