OBILAZAK DEŽURNIH SLUŽBI GRADA KRUŠEVCA

Tradicionalno, uoči dočeka Nove godine, gradonačelnik Jasmina Palurović i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, obišli su službe koje organizuju dežurstva tokom predstojećih praznika.

U sklopu poseta, obišli su Policijsku upravu Kruševac, Hitnu pomoć, Porodilište i Vatrogasno – spasilačku jedinicu. Predstavnici rukovodstva Grada zaposlenima koji će biti radno angažovani tokom dočeka Nove godine, poklonili su tortu kao mali znak pažnje i simboličnog početka nastupajuće 2023.godine.

Gradonačelnicu i zamenika u ime zaposlenih su primili načelnik PU Ivan Milenković, direktor Doma zdravlja dr Marina Kostić, direktor Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić, kao i komandant VJ Dejan Vasiljković i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu Aleksandar Lazarević.

Čestitajući im praznike, Gradonačelnica im je poželela srećnu i uspešnu narednu godinu, a pre svega zdravlje i sreću, kako na ličnom i porodičnom, tako i na profesionalnom planu.

Prilikom posete porodilištu, direktorki Opšte bolnice dr Vesni Stević Gajić uručene su i poklon čestitke za prvorođene bebe. Sva deca sa teritorije grada Kruševca koja će se roditi 1. januara podeliće 300 000 dinara koliko je planirano iz budžeta.

Za sve mere populacione politike za 2023. su povećani iznosi, naglasila je Gradonačelnica, a ukupno opredeljena sredstva premašuju 53 miliona dinara.

Prošle godine, kako je izjavila dr Vesna Stević Gajić, u kruševačkom porodilištu rođeno je ukupno 1426 beba, dok je, do današnjeg dana – 2022., svetlost dana ugledalo 1460 mališana.

Tekst: Grad Kruševac