MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO REGIONALNI CENTAR GRANIČNE POLICIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je sinoć prilikom obilaska pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Regionalnom centru granične policije prema Bugarskoj da policija predanim radom i istrajnim akcijama na terenu čini sve da suzbije iregularne migracije i obeshrabri i uhapsi sve krijumčare ljudima.

Ministar je istakao da stalnim angažovanjem kako na severu, tako i na jugoistoku zemlje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi bezbednost i sigurnost građana Srbije.

Podsetivši da u Republiku Srbiju 95 odsto migranata dolazi iz pravca Republike Bugarske i Severne Makedonije, ministar je rekao da će angažovanje policije u ovoj zoni biti dodatno pojačano, te da će u narednim danima biti formiran štab u Preševu.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan način štite svoju državnu teritoriju i svoje građane i preduzeće sve mere kako bi se sprečili prelasci iregularnih migranata u našu zemlju. Ostaćemo na ovom prostoru, ali i na severu zemlje, sve dok u potpunosti ne rešimo ovaj problem“, kazao je ministar Gašić.

Na sastanku sa komandantom Žandarmerije Sašom Kosovićem i drugim rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova, razmotrena je trenutna situacija i precizirani koraci koji će biti preduzeti u narednom periodu.