MINISTAR ANTIĆ: U KRUŠEVCU ĆE GREJANJE BITI STABILNO

Do početka grejne sezone biće završeni radovi na kotlovioma i toplovodnoj mreži, istakao je ministar rudarstva i energetike Aleksadar Antić, nakon sastanka sa rukovodstvom grada i menadžmentom kruševacke toplane.

 

Radovi na rekonstruklciji dva kotla na gas i jednog na čvrsto gorivo teku po planiranoj dinamici, tako da će „Gradska toplana“ u predstojeću grejnu sezonu ući spremno, poručili su gradonačelnica Jasmina Palurović i minstar Aleksandar Antić, nakon obilaska pomenutih radova u ovom  preduzeću.

 

Ministar energetike je podsetio da je Vlada Srbije, umesto planiranih 100, opredelila 350 miliona dinara za remont  kotlova  u Kruševcu, kako bi ceo toplovodni sistem bio modernizovan i unapređen. Kako je direktor „Gradske toplane“, Dragan Azdejković, istakao, osim što će završetak pomenutih radova  doprineti stabilnom snadbevanju  i manjem zagađenu životne sredine, stvoriće se uslovi za širenje toplovodne mreže.

 

Predstojeća grejna sezona biće stabilna i sto se tiče energenata, potvrdio je ministar Antić i dodao da je Kruševac jedan od gradova u Srbiji sa najnižom cenom grejanja, kao i da će tako biti i nadalje.