40 GODINA USPEŠNOG RADA P.U. “NATA VELJKOVIĆ”

U Кruševačkom pozorištu je održana svečana Akademija povodom jubileja 40 godina postojanja i rada predškolske ustanove “Nata Veljković”. Predškolska ustanova “Nata Veljković” je osnovana 1979. godine spajanjem Dečijeg vrtića “Pčelica” i OUR “Pionir. Organizovana je u formi tri organizacione celine shodno delatnostima kojima se bave Obrazovnim radom, negom i ishranom, preventivno-zdravstvenom i socijalnom zaštitom, različitim oblicima i programima rada ustanove obuhvaćeno je oko 3500 dece.

 

U okviru ove ustanove rade 13 vrtića na teritoriji grada I 45 seoskih grupa. . Osim vrtića, u okviru Ustanove radi i kuhinja “Pionir”, lutkarska radionica “Pčelica”, Dramska igraonica i objekat za odmor i rekreaciju u Ribarskoj Banji. Razvojni plan je usvojen do 2022.godine sa vizijom ostvarivanja povoljne i bezbedne fizičke i socijalne sredine i kvalitetan vaspitno – obrazovni rad, kao i pružanje pomoći porodici u vršenju roditeljske funkcije.

 

Na svečanoj akademiji, predstavila su se deca iz vrtića “Neven”, hor Ustanove sa mališanima vrtića iz Jasike, dok je završnica pripala zajedničkom nastupu dece, roditelja i vaspitača, kao simbolika zajedničkog učešća u misiji zdravog, bezbednog, sigurnog i sadržajnog odrastanja.