MEHANIZACIJA I LJUDSTVO 24 SATA NA TERENU /video

Svi državni putevi I i II reda, prilazi graničnim prelazima i planinskim turističkim centrima su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog loših vremenskih uslova, velike količine snežnih padavina i vetra koji stvara snežne nanose, izjavio je danas v.d. direktora Zoran Drobnjak.

 

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je četvrti stepen pripravnosti i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, konkretno 2200 putara sa preko 1200 kamiona i mašina za čišćenje snega, interveniše u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, naglasio je Drobnjak. Takođe, Drobnjak je još jednom naglasio da posebnu pažnju tokom zimskog održavanja poklanjamo prevojima i kritičnim deonicama i prilazima planinskim turističkim centrima Kopaoniku, Zlatiboru, Zlataru, Goču…

 

Nekoliko bugarskih kamiona zaustavilo je svoja vozila na Obilaznici oko Beograda, zbog obaveznog odmora, zauzimajući jednu saobraćajnu traku, što je dovelo do dodatnog usporavanja saobraćaja i formiranja kolone vozila. Intervencijom MUP-a, Uprave saobraćajne, policije teretna vozila su uklonjena sa puta i saobraćaj je normalizovan. Drobnjak je iskoristio priliku da se zahvali MUP-u, Upravi saobraćajne policije, na brzoj i efikasnoj intervenciji. Drobnjak je apelovao na sve vozače, a posebno na vozače kamiona i cisterni, da bez preke potrebe ne kreću na put, jer je veoma teško voziti u zimskim uslovima, a ukoliko se ipak odluče da krenu, da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

 

Drobnjak je istovremeno apelovao i na medije, zamolivši da prilikom informisanja javnosti prenose proverene i tačne informacije o stanju na putevima kao i da uvek kontaktiraju nadležne službe Puteva Srbije.

 

Link ka izjavi v.d. direktora J.P.“Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka: