METEOS: U SUBOTU SUNČANO I TOPLO, U NEDELJU TOPLIJE

U subotu nakon svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u petak uz slab dnevni razvoj oblaka.Samo će na krajnjem jugu Srbije biti jačeg razvoja oblaka uz mogućeređe kratkotrajne lokalne pljuskove na tom području. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 9°C u Požegi do 18°C u Beogradu, a maksimalna od 30°C do 33°C.

U subotu u Kruševcu pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka i toplo. Vetar slab severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna do 32°C.

U nedelju pretežno sunčano i toplije nego u subotu. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 12°C do 20°C, a maksimalna od 32°C do 34°C.

U ponedeljak sunčano i još malo toplije uz temperaturu do 36°C.Krajem dana na severu Srbije su mogući lokalni pljuskovi. U  utorak osveženje uz moguće povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Od srede do kraja sedmice svežije od proseka uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima.

Do kraja avgusta ne treba očekivati temperature iznad 30°C,  prema današnjoj prognozi.