METEOS: U SREDU SUNČANO I VEOMA TOPLO, DO 38°C

U sredu sunčano i vrlo toplo. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C u Dimitrovgradu do 22°C u Beogradu, a maksimalna od 35°C do 38°C.

U sredu u Kruševcu sunčano i vrućina. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 38°C.

U četvrtak sunčano i još veća vrućina. Noći će biti takođe sve toplije i u mnogim gradovima minimalna jutarnja temperatura će biti iznad 20°C. Vetar slab severoistočni i istočni, u pomoravlju i podunavlju krajem dana umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 24°C, a maksimalna od 36°C do 40°C.

U noći četrtak na petak vrlo toplo. U petak sunčano i vrućina uz svega par stepeni nižu maksimalnu temperaturu u odnosu na četvrtak. Popodne razvoj oblaka može usloviti pojavu lokalnih pljuskovana jugozapadu i zapadu Srbije. Za vikend malo manja vrućina, ali se dnevne temperature neće spuštati ispod 30°C. U popodnevnim satima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom.