METEOS: U PETAK TOKOM DANA SUNČANO I TOPLO

U petak jutro vrlo hladno, a tokom dana pretežno sunčano i toplije nego u četvrtak. Popodne se očekuje umerena oblačnost na severu i zapadu Srbije. Ujutru će početi da duva umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a na jugu Banata povremeno pojačan. U ostalim krajevima vetar slab do umeren južni, ponegde istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna od 18°C u Negotinu do 24°C u Loznici i Valjevu. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 7°C do 15°C. 

U petak jutro vrlo hladno u Kruševcu, a tokom dana pretežno sunčano i toplije nego u četvrtak. Duvaće slab do umeren istočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 20°C. Uveče suvo.

U subotu vrlo toplo za ovo doba godine uz slabiji južni i jugoistočni vetar i pretežno sunčano vreme sa malo oblaka. Kasnije popodne na severu Vojvodine naoblačenje i krajem dana je moguće da bude malo kratkotrajne kiše po Vojvodini. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 14°C, a maksimalna od 22°C do 27°C. Uveče samo po Vojvodini kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 12°C do 18°C.

U nedelju malo niža temperatura nego u subotu, ali i dalje znatno iznad proska i suvo sa sunčanim periodima. U ponedeljak sunčano i vrlo toplo, ponegde do 28°C. U utorak i sredu oko 5 stepeni niža temperatura, ali i dalje skoro svugde malo iznad 20°C tokom dana. do kraja iduće sedmice se zadržava toplo vreme za kraj oktobra.