METEOS: U PETAK PROMENLJIVO, POPODNE MOGUĆI PLJUSKOVI

U petak sunčani intervali uz razvoj oblaka koji se premeštaju od juga ka severu Srbije i mogu usloviti pojavu kratktorajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom, a češći pljuskovi se očekuju na zapadu i jugoapadu Srbije. Vetar slab južni, jugoistočni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 17°C, a maksimalna od 26°C do 30°C. Uveče povremena kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 sata od 17°C do 22°C. 

U petak u Kruševcu sunčani periodi uz razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima popodne. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 29°C. 

U subotu svežije za nekoliko stepeni i nestabilnije sa češćom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode i obilnije padavine. Više padavina biće u zapadnim, centralnim i južnim predelima, a manje na severu i istoku Srbije. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 18°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče povremena kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 sata od 17°C do 21°C.

U nedelju promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz najviše padavina na jugu Srbije. Lokalno su moguće nepogode i obilnije padavine. U ponedeljak sunčanije i mala šansa za kišu uz toplije vreme. Od utorka sunčano uz vrućinu u većem delu iduće sedmice. U četvrtak i petak temperature preko 35°C, a ponegde blizu 40°C.