METEOS: U NEDELJU OBLAČNO I SUVO TOKOM DANA

U nedelju suvo i oblačno u prvom delu dana uz umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju, a u južnom Banatu pojačan. U ostalim krajevima vetar slabiji istočni ili južni. Postoji šansa za kratkotrajnu kišu u Timočkoj Krajini. U većini ostalih predela suvo, a popodne i sa sunčanim intervalima na zapadu i severu Srbije. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -1°C do 3°C, a maksimalna dnevna od 6°C u Negotinu do 10°C u centralnoj Srbiji. Uveče na jugozapadu Srbije slaba kiša koja se tokom noći premešta preko centralnih predela na istok. Temperatura u 22h od 2°C do 5°C.

U nedelju u Kruševcu oblačno i suvo veći deo dana. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko 3°C, a maksimalna do 8°C.

U noći nedelja na ponedeljak je moguća kratkotrajna kiša u zapadnim i centralnim predelima. U ponedeljak malo toplije uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do4°C, a maksimalna dnevna od 11°C do 15°C u centralnoj Srbiji, a malo hladnije u Timočkoj Krajini, oko 7°C u Negotinu.

U utorak relativno toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar Od srede do subote toplije od proseka i suvo.