METEOS: PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM MOGUĆI I U PETAK

U petak relativno sveže i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde može pasti i preko 30 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguće lokalne bujice. Moguće su i nepogode  sa gradom. Vetar slab do umeren severni i istočni. Pritisak oko normale na severu i ispod normale na jugu Srbije. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 20°C do 26°C. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C. 

U petak u Kruševcu sveže i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna 22°C. 

U subotu takođe postoji šansa za povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom uz promenljivo oblačno vreme. Biće i sunčanih intervala, a temperatura slična kao u petak ili neznatno veća. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče ređa pojava kiše i pljuskova. Temperatura u 22h od 17°C do 22°C.

U nedelju na severu Srbije suvo i pretežno sunčano, a u centralnim i južnim predelima sa povremenom kišom i pljuskovima. Od ponedeljka se očekuje sve više sunčanih časova i toplije vreme.