METEOS: OBLAČNO U SREDU, MOGUĆA KRATKOTRAJNA KIŠA

Naoblačenje koje dolazi sa severa u toku noći ka sredi može uzrokovati kratkotrajnu kišu ili susnežicu ponegde. U sredu toplije i promenljivo oblačno sa ređom pojavom slabe kiše pre podne u centralnim predelima, a zatim svugde suvo, popodne uz postepeno razilaženje oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -2°C na jugu Srbije do 4°C u Negotinu i Beogradu, a maksimalna dnevna od 5°C na jugu do 13°C na severu Srbije. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 3°C do 8°C.

U sredu u Kruševcu oblačno uz moguću kratkotrajnu kišu. Ipak, veći deo dana biće suvo. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura 1°C, a maksimalna 7°C.

U četvrtak pretežno sunčano i znatno toplije. Međutim, ujutru će ponegde btii magle, koja se po kotlinama zapadne i južne Srbije može zadržati veći deo dana, pa će u tim oblastima biti hladnije. U većini ostalih predela vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 4°C na severu, a maksimalna dnevna od 10°C do 17°C, po maglovitim kotlinama hladnije.

U petak takođe toplo i pretežno sunčano, ali sa nekoliko stepeni nižom temperaturom nego u četvrtak. Krajem dana naoblačenje na severu. U subotu i nedelju malo hladnije i promenljivo oblačno sa prolaznom kišom u noći petak na subotu i u subotu.