METEOS: OBLAČNO SA KIŠOM U ČETVRTAK PREPODNE

U noći ka četvrtku padaće kiša koja odlazi ka jugu Srbije. U četvrtak malo hladnije i suvo na severu i zapadu uz razvedravanje i duže sunčane periode. Samo će na jugu i jugoistoku Srbije ostati oblačno sa kišom u prvom delu dana. Vetar slab zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C na severu Vojvodine do 6°C na jugu Srbije, a maksimalna od 6°C na severu Vojovdine do 10°C u Negotinu.

U četvrtak u Kruševcu oblačno sa kišom u prvom delu dana. Popodne prestanak padavina. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 5°C, maksimalna do 8°C, ali u padu popodne.

U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa juga i zahvata većinu krajeva osim severa Vojvodine. Moguća je i susnežica u nižim predelima. Za vikend još malo hladnije uz kišu, susnežicu i sneg. Na jugu Srbije je veća šansa za kišu u nedelju, a na zapadu i severu susnežica i sneg. Dnevna temperatura neće padati ispod 0°C, pa će se sneg pretežno topiti u nižim predelima, ali će na planinama biti obilnijeg snega, preko 50 cm tokom vikenda.