KONKURS ZA PODSTICAJE ZA MLADE I ŽENE PREDUZETNICE

Objavljen je Javni poziv za sprovođenje paketa usluga za mlade i žene preduzetnice, koji Ministarstvo privrede realizuje preko Razvojne agencije Srbije i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija. Među njima je i Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, koja će javni poziv sprovesti u Rasinskom okrugu. Pravo da učestvuju na javnom pozivu imaju mladi potencijalni preduzetnik/preduzetnica, od 18 do 35 godina, koji nemaju privredni subjekt registrovan u APR-u Srbije, te oni koji imaju registrovan privredni subjekt ne duže od pet godina pre dana objavljivanja Javnog poziva, a imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Osim njih mogu da konkurišu preduzetnice, koje imaju registrovan privredni subjekt ne duže od pet godina pre dana objavljivanja Javnog poziva, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik žena i takođe imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Predviđeno je da paket usluga ne mogu koristiti oni koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, potom trgovinom, organizovanjem igara na sreću, lutrija i sličnih delatnosti, proizvodnjom i prodajom oružja i vojne opreme, prometom nafte i naftnih derivata, proizvodnjom čelika i sintetičkih vlakana i vađenjem uglja, građevinarstvom, transportom i saobraćajem, finansijskim uslugama, proizvodnjom duvana i duvanskih proizvoda, delatnošću iznajmljivanja, rentiranja i samousluživanja, izuzev za potrebe turizma.

Konkurs je  otvoren do 10. maja, a detaljnije informacije nalaze se na sajtu Agencije za regionalni razvoj  Rasinskog okruga.