IZGORELI ŠTALA, OBOR I MINI HLADNJAČA

Požar koji se dogodio u porodičnom domaćinstvu Ljubiše Gašića iz Gornjih Vratara, pričinio je veliku materijalnu štetu, u kojoj je su izgorela tri objekta: štala, deo obora i mini hladnjača. Sa štalom su izgorele i dve steone krave.

Požar je izbio 25. avgusta oko 1 sat iza ponoći i veoma brzo se proširio na sva tri objekta, preteći da zahvati i porodičnu kuću u kojoj živi desetočlna porodica Gašić: dva sina, snaje i četvoro unučadi. Rade i žive od poljoprivrede, bave se proizvodnjom obojenog voća, tako da je čitav višegodišnji trud izgoreo u plamenu. Šteta je ogromna. U požaru je izgoreo vagon kupina i tri tone šljiva i kompletna mehanizacija koja je služila za obradu zemljišta i voća. Pretpostavlja se da je uzrok loša elektroinstalacija. U pomoć u gašenju požara su pritekle komšije i meštani Gornjih Vratara i Velike Vrbnice, a vatrogasno-spasilačke jedinice iz Aleksandrovca i Kruševca, sprečile su da se požar dalje proširi na porodičnu kuću.

Domaćinstvo Ljubiše Gašića obišao je predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac Slavoljub Miljković i prema njegovim rečima, opština će pomoći Gašićima u sanaciji nastale štete i obnovi domaćinstva.

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu porodicu Gašić, a novčane priloge mogu da uplate na žiro račun:
POŠTANSKA ŠTEDIONICA
200-50093395-94, Dalibor Gašić
KOMERCIJALNA BANKA
205-900101934213071, Danijel Gašić

Pripremila Informativna služba Dom kulture Aleksandrovac