INFRASTRUKTURNI RADOVI NA GRADSKOM I SEOSKOM PODRUČJU

Građevinska sezona na teritoriji Kruševca je u punom jeku. Infrastruktura se uređuje više na seoskom nego na gradskom području, a radi se na preko 130 gradilišta. U nekim mestima radovi se privode kraju dok u nekim, planom i programom za ovu godinu tek počinju. Na Bagdali 3 izgrađen je još jedan kružni tok, a u njegovoj neposrednoj blizini postavljen je spomenik potpukovniku Veljku Radenoviću, heroju odbrane Kosova.

U MZ Bagdala dve ulice dobile su novo lice, a završena je izgradnja igrališta za decu. Intenzivirani su u radovi na stadionu „Jedinstvo 1936“. Ovaj novi sportski objekat finansira se sredstvima Grada, ali i uz pomoć donacija. Završene su dve faze: pripremni radovi za postavljanje veštačke trave, gde se uključio Fudbalski savez Srbije i asfaltna površina kao podloga za postavljanje atletske staze, pri čemu je donator Ministarstvo omladine i sporta.

I u ostalim Mesnim zajednicama, gradskim i seoskim u toku su priremni radovi za uređenje infrastrukture, jedna od njih je MZ Mudrakovac, naselje Šumice. Obzirom da je u pitanju najstariji deo naselja Šumice, na uređenje se čekalo duži vremenski period. Jedan od razloga je i taj što jedan deo objekata u Pop Ljubinoj ulici nije bio legalizovan. Po planu i programu u ovoj građevinskoj sezoni izvode se infrastrukturni radovi u seoskim MZ Veliki Kupci i to put prema groblju i zaseok Mijatovići, zatim u Dvoranu, Velikom Šiljegovcu, Kaoniku, Đunisu i Malom Šiljegovcu. U svim ovim mestima, prilikom obilaska radova predstavnici lokalne samouprave razgovarali su sa meštanima.