METEOS: U SREDU TOPLO, POPODNE NAOBLAČENJE

U sredu toplo uz sunčane periode pre podne i postepeno naoblačenje koje se širi sa zapada i popodne i uveče će usloviti ponegde kišu, najpre na zapadu Srbije, a zatim i u centralnim i severnim predelima krajem dana. Vetar umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna temperatura od 2°C do 10°C, a maksimalna dnevna od 20°C do 23°C. Uveče je moguća povremena kiša, osim na istoku i jugu Srbije. Temperatura u 22h od 8°C do 14°C.

U sredu u Kruševcu toplo uz sunčane periode i umereno naoblačenje popodne. Vetar umeren slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna do 23°C. Uveče suvo. 

U četvrtak pretežno oblačno sa kišom na severu, a u centralnim i južnim predelima toplo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala sa kratkotrajnom kišom pre podne, a popodne suvo. Vetar umeren do pojačan južnih pravaca. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna temperatura od 8°C do 13°C, a maksimalna dnevna od 16°C na severu do 20°C na jugu Srbije.

U petak i za vikend pretežno oblačno vreme sa čestom i lokalno obilnom kišom. Naše područje biće u ciklonskom polju, tj. u polju niskog vazdušnog pritiska koje će doprineti čestim padavinama. Za vikend sledi značajnije zahlađenje, pa će na planinama padati sneg, a u nedelju ujutru je moguća susnežica i sneg ponegde i u nižim predelima na zapadu i severu Srbije.