HUMANITARNI BAZAR U SUBOTU U KRUŠEVCU

U subotu, 17. oktobra u periodu od 12 do 17 sati, na platou ispred kulturnog centra i kluba KCK biće organizovan Humanitarni bazar za Lanu i Minju, odnosno akcija prikupljanja sredstava potrebnih za lečenje ove dve devojčice.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, Humanitarni bazar će biti organizovan u subotu na nekadašnjem Trgu mladih, danas Trgu glumaca, a da kupovinom izloženih predmeta, vaučera za usluge salona lepote, rukotvorina iz više gradskih i seoskih udruženja građani Kruševca moćiće da učestvuju u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje jednoipogodišnjih devojčica Lane i Minje koje boluju od spinalne mišićne atrofije, tip 1, retke, ali progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti.

Građani Srbije su pokazali da je u kratkom vremenskom periodu moguće prikupiti novčana sredstva u iznosu od 2,4 miliona dolara. Proteklih meseci smo zajedničkim snagama prikupili ovaj, naizgled nedostičan iznos, koji je bio potreban za lečenje male Sofije Markuljević. Sofija je u Los Anđelesu primila lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu, registrovan samo u Americi. Pomozimo da i Lana i Minja dobiju svoju šansu za odrastanje i život. Nađimo se u subotu “kod sata”.