COVID19, SRBIJA: 5.884 NOVA SLUČAJA INFICIRANJA

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata preminule su 53 osobe od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 2.433, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 18.989 osoba i registrovana su 5.884 nova slučaja zaraze.

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije 312 pacijenats je na respiratorima!!

Predrag Kon je rekao da je i dalje veći broj prijema u bolnice nego otpusta. Ističe da je sada taj broj veći za oko 200, a da je ranije bilo 300, a kako kaže, za desetak dana će se izjednačiti. Međutim, Kon je upozorio da ne bi trebalo da bude preteranog radovanja oko toga, i da se bolnice nalaze u veoma ozbiljnoj situaciji.

Kada je reč o novim merama pri ulasku u Srbiju, Kon je rekao da će stranim državljanima biti neophodan pi-si-ar test, a da se državljanima Srbije savetuje da ga imaju, a u suprotnom će morati u izolaciju od deset dana koju će moći da prekinu ako urade test i on bude negativan.

Govoreći o merama za Novu godinu i Božić, Predrag Kon je rekao da još nema odluke o tome. Na pitanje koliko je realno da se uvede policijski čas, Kon je rekao da na to ne može da odgovori, ali da može da kaže da nije realno da će se Nova godina dočekivati kao da se ništa ne dešava.