ANGAŽOVANJE DODATNIH KAPACITETA U KOVID BOLNICI

Vakcinacija i izbegavanje kontakata su jedino bitni, rekao je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović. Dr Stevanović izjavio je da će, s obzirom na to da je priliv pacijenata u bolnice veliki, biti angažovani dodatni kapaciteti u kovid bolnicama – KBC „Dr Dragiša Mišović“, „Zemun“ i VMC „Karaburma“.

Takođe, biće maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena i pri kraju je projektovanih kapaciteta, rekao je Stevanović. Kako je rekao, može se očekivati da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta budu upućivani na lečenje u Kruševac. „Shodno situaciji narednih dana, donosićemo dalje odluke, šta da radimo i kako da prilagodimo sistem“, rekao je Stevanović.

On je dodao da je cilj svih manevara da se maksimalno, koliko je moguće, očuvaju trenutni kapaciteti, odnosno da se ne uvode nove bolnice u kovid sistem, kako bi i ne-kovid pacijentima imao ko da pomogne. „Radićemo maksimalno, kao i do sada, ali da pokušamo da svi zajedno budemo još odgovorniji“, rekao je Stevanović i ponovio da potpuni imunitet nastupa dve nedelje posle druge doze vakcine.

Izvor: rts.rs

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.