7.000 PREKRŠAJA OTKRIVENO U KONTROLI TOKOM VIKENDA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srbije, Uprave saobraćajne policije, tokom proteklog vikenda su, kao što je najavlјeno, sproveli pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja.

Tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policijskih službenika, kontrolisano je više od 19.000 vozila i otkriveno je gotovo 7.000 prekršaja.

Saobraćajna policija isklјučila je iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica.

Uprkos pojačanim aktivnostima saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, čije je sprovođenje Ministarstvo unutrašnjih poslova unapred najavilo, tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 268 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo devet, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju.

Čak šest lica koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda mlađa su od 20 godina, uklјučujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelјu, 26. juna, u 2.30 časova kod Čačka, kada je vozilo u kome su se prevozili sletelo sa puta u korito reke Kamenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima. Takođe apelujemo na roditelјe, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravlјanje.