OTVOREN NOV SPORTSKI KOMPLEKS U KRUŠEVCU

U prisustvu Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, predstavnika SAS i FSS, rukovodstva grada, sportista grada Krusevca i sportskih radnika, danas je svečano otvoren stadion „Jedinstva 1936“, koji će, po želji meštana naselja Prnjavor, nositi ime „Miroslav Kostić Koska“.

Stadion Sportski centar „Jedinstvo 1936“ u sklopu novog gradskog urbanog kompleksa, koji se gradi na lokaciji Starog aerodroma, četvrti je fudbalski stadion, a drugi atletski stadion u Kruševcu. Zahvaljujuci inicijatiivi i sredstvima izdvojenim iz budžeta grada, kao i donatorima FSS, za travnatu površinu, srpskom Atletskom savezu, za atletsku stazu, Ministarstvu omladine i sporta , FK Crvena zvezda za stolice na tribinama, JP „Koridori Srbije“ za izgradnju pratećih objekata, Kruševac je dobio još jedan moderan sportski centar.

„Koliko je vazno ulagati u sportsku infrastukturu i sport uopšte govore rezulati od kojih su najsvežiji sa juče održanog državnog prvenstva u atletici“, istakao je u svom obraćanju direktor srpskog Atletskog saveza Slobodan Branković.
Svečanom otvaranju stadiona Jedinstvo prisustvovao je ministar Vanja Udovičić koji je pre tačno godinu dana postavio kamen temeljac za izgradnju ovog sportskog kompleksa.

Na današnjem skupu, najboljima iz fudbalskih prvenstva Okružnih liga, dodeljeni su pehari i medalje, koje je uručio predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga Vladan Gašić. On je ovom prilikom istakao da je novootvoreni stadion predat na korišćenje svim fudbalskim klubovima iz okruga, kao i da očekuje da će već sledeće godine za Vidovdan biti otvoren rekosntruisani stadion FK Trayal.