47. „BISTRIČKO KOLO“ U DVORANU OD SUBOTE

Mesec septembar, kada su kulturna dešavanja u pitanju, obeležiće manifestacija “Bistričko kolo” u Dvoranu, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac.

  

“Bistričko kolo” biće otvoreno u Dvoranu u subotu, 08. septembra u 20.00 sati zajedničkim koncertom kulturno-umetničkih društava “Bistrica” iz Dvorana, “Kaonički izvori” iz Kaonika i “Izvor” iz Velike Drenove. U nedelju, 09. septembra u 12.00 sati u prostorijama Mesne zajednice u Dvoranu počinje sa radom likovna kolonija, dok će u 13.00 časova početi takmičenje u pripremanju gulaša. Javni čas slikanja biće realizovan u prostorijama Mesne zajednice u Dvoranu u sredu 12. septembra, dok je za četvrtak, 13. septembra planirano književno veče u porti Hrama Svetog Proroka Ilije u Dvoranu pod nazivom “Kosovo i Metohija u srcu našeg kraja”. Na sportskom igralištu u Dvoranu u petak se realizuje Sportsko veče rekreativaca od 16.00 sati. Završnog dana manifestacije “Bistričko kolo” u Dvoranu, u nedelju 16. septembra planirana su dva programa. Izložba slika, radova sa likovne kolonije u 16.00 sati i od 20.00 časova zajednički koncert kulturno-umetničkih društava “Bistrica” iz Dvorana i “Sava Jeremić” iz Ražnja.

 

Od ostalih dešavanja Kulturnog centra Kruševac, planiranih za septembar, izdvajaju se: sreda 12. – koncert “Stereo deficit i plavo” na letnjoj sceni KPZ u 21.00 sat; petak 14. – Struktura psihe, psihološka radionica Petra Jeknića; Smotra koreografisanog folklornog stvaralaštva u Velikim Kupcima pod nazivom “Rasino zaigraj” u subotu 15. septembra; Evropska nedelja mobilnosti i sajam polovnih igračaka, uz kolaž program škola i sekcija Kulturnog centra biće održani u nedelju 16. septemra.

 

Četvrti međunarodni festival pravoslavnog filma “Snažni duhom” biće realizovan od 25. do 28. septembra u Beloj Sali KCK.