ZVANIČNO POČELA IZGRADNJA KOVID BOLNICE U KRUŠEVCU

Na lokaciji kasarne “Rasina” u Kruševcu, položen je kamen temeljac za izgradnju kovid bolnice. Sa radovima na rušenju i raščišćavanju objekata u krugu kasarne krenulo se sredinom jula. Kapacitet nove bolničke ustanove je 500 ležajeva i predstavljaće odgovor na nov talas epidemije koji se očekuje na jesen. Bolnica će biti višenamenska jer će nakon korona virusa ostati građanima na usluzi. “Ako vakcina stigne brže, ako se svi zajedno budemo uspešno borili sa koronom, a građani budu disciplinovani, kao do sada i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom – onaće biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga”, naglasila je premijerka Srbije. Vrednost radova iznosi preko milijardu dinara, a izvodjač je firma “Termomont”. Završetak je planiran za 15. decembar. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da sve što je planirano biće nastavljeno u Opštoj bolnici Kruševac i najavio je nova ulaganja, ali i nova zapošljavanja zdravstvenih radnika u Kruševcu.

“Vlada Srbije donela je zaključak po kojoj se zemljište na kojoj je počela izgradnja Covid bolnice u kasarni “Rasina” izuzima iz vojne imovine i predaje na raspolaganje civilnim strukturama”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ceo projekat izgradnje kovid bolnice je od izuzetnog značaja za grad, ali i ovaj deo Srbije, jer će pacijentima biti na raspolaganju najsavremenija medicinska oprema za dijagnostiku i lečenje. Novi bolnički kapaciteti predviđeni su za zbrinjavanje pacijenata iz Kruševca, Rasinskog okruga ali i Centralne, odnosno Južne Srbije a početak rada bolnice planiran je za 15. decembar.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.