ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VRTIĆA „BISERI 2“ U TRSTENIKU

Vrtić “Biseri 2” u Trsteniku dobio je potpuno nov, moderan izgled prilagodjen nameni. Radovi su trajali od septembra prošle godine. Na zgradi vrtića prozori koji su stari oko 40 godina zamenjeni su, postavljena je PVC spoljna stolarija, rekonstruisana krovna konstrukcija. Uz nova ulaganja, koja iznose oko 25 miliona dinara, ceo objekat je energetski efikasniji. MDULS podržava projekte koji imaju za cilj pobošanje uslova života građana, a koje lokalne samouprave ne mogu same da finansiraju. Ovo je bio i povod posete ministarke Marije Obradović, Trsteniku. Ministarka Marija Obradović napominje između ostalog, da je prioritet ministarstva na čijem je čelu podizanje kvaliteta života na lokalnom nivou i jednaki uslovi za odrastanje u celoj zemlji. Za nas je važno da mladi ostaju i treba zaustaviti odlazak iz malih sredina, posebno u ovom kraju. Zato više treba da ulažemo u najmlađe, u predškolske ustanove, u ustanove prosvete, jer to je naša budućnost.

Prema rečima Milene Turk, predsednice opštine Trstenik, ova lokalna samouprava kontinuirano investira u ustanove predškolskog obrazovanja. U znak zahvalnosti mališani renoviranog vrtića biseri 2 izveli su progodan program. “Biseri 2” imaju kapaciteta za prijem oko 300 mališana a površina objekta je 1.040 kvadrata.

Radna poseta ministarke Obradović sa saradnicima počela je sastnkom sa rukovodstvom Opštine Trstenik a potom su obišli i skupštinsku salu i renovirani objekat predškolske ustanove.