ZAVRŠENA JE LETNJA ŠKOLA ASTRONOMIJE „JASTREBAC 2018“

Škola je realizovana u periodu od 23. do 31. jula na Jastrepcu u odmaralištu Srbija šume. Ukupno 14 učesnika škole imalo je prilike u navedenom periodu da stekne i upotpuni teorijska znanja iz astronomije kroz predavanja i radionice koje su se realizovale, kao i računske vežbe. Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni tako da je posmatrački deo realizovan samo dve večeri. Pored navedenog programa polaznici su mogli da nauče nešto više o naučnoj fantastici i filmovima, kao i da upoznaju Jastrebac kroz dve organizovane planinarske ture.

 

 

Astronomsko udruženje “Eureka” Kruševac zahvaljuje se članovima astronomskog društva „Ruđer Bošković“, gradskoj upravi grada Kruševca, turističkoj organizaciji grada Kruševca, “Srbija šume” – gazdinstvu Rasina i restoranu Beka na pomoći u realizaciji same škole. “Nadamo se da ćemo i sledeće godine na istom mestu ali u većem broju realizovati ponovo astronomsko okupljanje. Svim učesnicima su podeljene zahvalnice i po dolasku u Kruševac organizovan je obilazak grada”, kažu u AU “Eureka”.

 

 

Projekat “Letnja škola astronomije Jastrebac 2018”, po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, realizovalo je Astronomsko udruženje “Eureka” Kruševac. Projekat je finansirao grad Kruševac.