ZAPLENJENO VIŠE OD 120 KG DROGE, UHAPŠENA 41 OSOBA

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 41 osobu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Oduzeto je oko 126 kilograma marihuane, više od 250 grama heroina, 44 grama kokaina, 490 grama amfetamina, 36 grama hašiša, 732 tablete ekstazija i više od 1.000 komada raznih tableta.

Na teritoriji Beograda i Jagodine otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, kao i neophodna prateća oprema za uzgoj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila oko 90 kilograma sirove marihuane i uhapsili Đ.M. (1991) i D.G. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u laboratoriji, koja se nalazila u vikendici u mesto Draževac, kod Obrenovca, zaplenila 277 stabljika marihuane visine od 140 i 60 santimetara i jednu elektronsku vagicu za precizno merenje sa tragovima droge.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila oko 15 kilograma sirove marihuane i uhapsili Ž.P. (1980).

Pretresom stana i drugih prostorija koje Ž.P. pronađena je laboratorija u kojoj su se nalazile 23 biljke, visine od 20 santimetara do 2 metra, dok je u pomoćnom objektu porodičnog domaćinstva pronađena i tegla sa sasušenom marihuanom.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti priveden višem javnom tužiocu u Jagodini.