ZA VIKEND U SRBIJI TEMPERATURE BLIZU 30°C

Iako kalendarski jesen počinje, poslednja nedelja septembra biće topla sa nadprosečnim temeraturama, najavljuju meteorolozi.

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao da će poslednja nedelja septembra biti topla i sunčana sa nadprosečenim temperaturama više od 20 stepeni, a u nekim danima i preko 25 stepeni. Isto vreme, rekao je, očekuje se i u prvoj polovini oktobra, što su karakteristike miholjskog leta. “U jutarnjim satima sveže, danju toplo. Čitav ovaj period, bio bi sa manjkom padavina, eventualno, u nekim danima, nešto malo oblaka i kiše, a u većini dana sunčano i prijatno”, kazao je Todorović.

Na pitanje kada možemo očekivati jesenje temperature, Todorović kaže da se krajem oktobra očekuje košava, što je znak da ulazimo u hladan deo godine, po kotlinama magle, pa čak i prvi mrazevi. U novembru, dodaje, više oblaka, kiše i dalje vetrovito, a kad nema vetra biće maglovito.

Naveo je i da će sutra, 22. septembra biti najsvežiji dan, a u Kruševu će maksimalna temperatura biti svega 13 stepeni. Todorović, međutim, objašnjava da će od petka biti značajan porast temeprature, te da će 25. i 26. septembra maksimalna temperatura biti blizu 30 stepeni.