ZA 48 SATI OTKRIVENO VIŠE OD 8.500 PREKRŠAJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, do 3. maja 2022. godine, sprovode akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kako bi se i tokom prvomajskih praznika, kad se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj vozila, očuvala bezbednost saobraćaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom samo dva dana akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju povodom praznika otkrili su ukupno 8.657 saobraćajnih prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja, 4.088 vozača je prekoračilo dozvolјenu brzinu kretanja, 331 vozač je upravlјao vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 83 zadržano u službenim prostorijama policije jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu, dok je 18 vozača upravlјalo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, 64 vozača motocikala i mopeda je sankcionisano zbog učinjenih prekršaja i 1.596 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a otkriveno je više od 2.000 ostalih saobraćajnih prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.