VIDOVDAN 2019 – PROGRAM OBELEŽAVANJA

Kruševac će u petak, 28. juna, na Vidovdan Dan grada, ugostiti brojne zvanice, predstavnike državnog vrha, pobratimske gradove i prijatelje grada. Obeležavanju jubileja, 630 godina od Kosovskog boja, predhodili su brojni program. Tim povodom kod Spomenika kosovskim junacima u centru Grada biće položeno cveće i služen pomen svim srpskim stradalnicima, od Kosovskog boja do danas.

 

Svečana sednica zakazana je za 18 časova na kojoj će biti uručene dodele Vidovdanske nagrade i priznanja zaslužnim ustanovama i pojedincima. Takođe, na Vidovdan biće puštena u saobraćaj dva kružna toka na Kosturnici, a svečano će biti i predstavljen Trg glumaca i Park Srbija na Bagdali.

 

Dan kasnije, u subotu 29. juna, na prostoru između Rasadnika i Slobodišta biće održan koncert Lepe Brene, uz slobodan ulaz za posetioce. Koncert počinje u 21 sat. Zbog održavanja koncerta Lepe Brene, obezbeđena su parking mesta kod Stočne pijace, na Bazenima, kod Hale sportova, kod Buvljaka, kod Slobodišta (dva parkinga) i u novoizgrađenoj saobraćajnici, paralelno sa Bruskim putem.