„VAKCINACIJA JE NAJSIGURNIJI PUT U BORBI PROTIV VIRUSA“

I pored pada broja novozaraženih u Srbiji zdravstveni radnici i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih mera, jer se na lečenju u bolnicama širom zemlje nalazi skoro 8.000 pacijenata obolelih od koronavirusa.

“Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je i dalje nepovoljna iako se u poslednje četiri nedelje oseća pad prisustva virusa među građanima”, rekao je za TV Jefimija direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje dr Predrag Pavlović.

Za smirivanje situacije vezane za korona virus u našem gradu, okrugu i zemlji zaslužno je više okolnosti. Preko 51.000 vakcinisanih i skoro 37.000 revakcinisanih građana u okrugu svakako igraju važnu ulogu. Ublažavanje protivepidemijskih mera koje je na snazi u Srbiji, nikako ne znači povratak životu kakav smo imali pre pandemije virusa Covid19, jer upravo poštovanje mera je u velikoj meri, uz vakcinaciju, dovelo do suzbijanja širenja epidemije u ovom talasu koronavirusa. Ipak, stručnjaci se slažu u oceni da je vakcinacija najsigurniji put u borbi protiv Covida19.