URUČENA SREDSTVA PRIKUPLJENA TOKOM AKCIJE UDRUŽENJA „ASTERI“

Humanitarno fotografisanje, koje su u marketu DIS organizovali kreativno udruženje „Asteri“ i fotografska radnja „Fotofer“, trajalo je od 2. do 31. decembra, a novac prikupljen u okviru ove humanitarne akcije doniran je porodici Lukić iz Velikog Šiljegovca, kao pomoć za lečenje trinaestogodišnje Nikoline koja je već dva ipo meseca hospitalzovana u Beogradu. Inače, Nikolini je dijagnostikovan Nefrotski sindrom, bolest koja uzrokuje naglo slabljenje bubrežne funkcije, a lečenje je dugotrajno.

Nikolina je jedno od četvoro dece u porodici Lukić, a kako nevolja nikad ne ide sama, ove godine je otac Slavoljub operisao kičmu, zbog čega mu je ograničeno bavljenje težim fizičkim poslovima koje je, pored osnovnog posla, ranije radio, dok je mama takođe zbog zdravstvenih komplikjacija morala da napusti posao.

Situaciju porodice Lukić je organizatorima ove humanitarne akcije predočila meštanka Velikog Šiljegovca Dragana Ilić, koja je takođe dala doprinos prikupljanju novčanih sredstava u okviru novogodišnjeg fotografisanja.
Za više stotina novogodišnjih fotografija, uglavnom dece i njihovih osmeha, zaslužan je fotograf Filip Filipović, koji je, kako kaže, uživao u akciji, prvenstveno jer je okupila dobre ljude koji su pomogli ostvarenju humanitarnog cilja.

Organizatori su ponosni i na činjenicu da su pokretanjem ove humanitarne akcije motivisali različite organizacije, radnje, cvećare, da pokrenu slične aktivnosti i pomognu nekom, jer kako je i naš prijatelj Slavoljub istakao, poseban utisak u celoj ovoj priči je to što ima ljudi koji misle na druge i trude se da im olakšaju život kada se nađu u teškoj situaciji.