UDOVIČIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI STADIONA „JEDINSTVO“

U okviru radne posete Kruševcu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je radovi na izgradnji stadiona Jedinstvo. Izgradnja stadiona „Jedinstvo 1936“ finansira se sredstvima Grada, ali i uz pomoć donacija. Završene su dve faze: pripremni radovi za postavljanje veštačke trave, gde se uključio Fudbalski savez Srbije i asfaltna površina kao priprema za postavljanje atletske staze, pri čemu je donator Ministarstvo omladine i sporta.

Grad Kruševac i Ministarstvo omladine i sporta imaju izuzetnu saradnju koja je rezultirala brojnim projektima sa učešćem ili u potpunosti finansiranim od strane Ministarstva. Izgrađeno je više teretana na otvorenom, postavljeno nekoliko tartan staza, otvorena dečja igrališta, a biće i novih projekata namenjih profesionalnim sportistima i rekreativcima.

Ministar omladine i sporta zajedno sa predstavnicima grada posetio je osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, gde je uručio vrednu donaciju, 2 rukometna gola, 2 obruča za koš, 2 table za košarku, mreža za odbojku i 40-ak lopti (za rukomet, košarku, fudbal i odbojku ). Sve u cilju što kvalitetnijeg uključivanja u sport od najranijih školskih dana. Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“, zahvaljujući kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji pre 4 godine, sredstvima Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dobila je novi izgled. Spada u red energetski efikasnih škola, a osim brojnih radova u tom segmentu, sanirana je i fiskulturna sala, tako da učenici mogu da učestvuju u nastavi fizičkog vaspitanja u najmodernijim uslovima.