TRADICIONALAN KARAVAN FRANCUSKOG FILMA

Filmovi Francuskog filmskog karavana “Doba sazrevanja” biće prikazani u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac od 27. do 30. oktobra, svake večeri od 21.00 sat, uz slobodan ulaz za posetioce.

 

 

 

 

27.10.2019. – film: VELIKI UMOVI

Traje: 1 sat i 46 minuta.

 

Četrdesetogodišnji profesor književnosti Fransoa Fuko radi u pariskoj gimnaziji Anri IV. Splet okolnosti primorao ga je da prihvati premeštaj u predgrađe Pariza, u školu koja ima veoma lošu reputaciju. On očekuje najgore, i to sa punim pravom..

 

 

28.10.2019. – film: VALEJ

Traje: 1 sat i 24 minuta.

 

Neposlušni trinaestogodišnjak Adi ne sluša svog samogranog oca. Na izdahu svoje snage, ovaj poslednji ga šalje preko leta kod strica u Burkino Faso. Dečak, naviknut na francuski način života, odlazi na putovanje za vreme raspusta. Moraće da se prilagodi lokalnim običajima i nauči kako se postaje čovek..

 

29.10.2019. – film: KAO LAV

Traje: 1 sat i 24 minuta.

 

Petnaestogodišnji Mitri živi u jednom selu u Senegalu. Kao i svi njegovi vršnjaci, igra fudbal i sanja o fudbalskim klubovima kao što su Barsi i Čelsi. Kada ga agent regrutacije otkrije, Mitri poveruje u svoju sreću. Međutim kako bi krenuo u napad velikih evropskih klubova, mora da plati odredjenu sumu. Porodica pomaže i zadužuje se kako bi mu pomogla..

 

30.10.2019. – film: RADIONICA

Traje: 1 sat i 53 minuta.

 

La Sjota, leto 2016. Antoan prihvata da pohađa kurs pisanja gde grupa mladih ljudi ima zadatak da napiše krimi priču uz pomoć Olivije, poznate spisateljice. Međutim, mizantrop Antoan će se vrlo brzo suprotstaviti ostatku grupe i Oliviji, koju mladićevo ponašanje istovremeno plaši i privlači..