SVEČANO UNOŠENJE BADNJAKA U ZGRADU GRADSKE UPRAVE

U prisustvu rukovodstva Grada Kruševca, odbornika, direktora javnih preduzeća i ustanova, predstavnika javnog i političkog života, zaposlenih… danas je, tradicionalno na Badnji dan, unet Badnjak u zgradu Gradske uprave. Ovaj čin obavila je gradonačelnik Jasmina Palurović, a verski obred izveli su sveštenici Kruševačke eparhije na čelu sa episkopom gospodinom dr Davidom Perovićem.

U nadahnutoj besedi, kruševački episkop gospodin dr David Perović, podsetio je na žrtvu Gospoda Isusa Hrista i našu obavezu, da kao vernici sledimo njegov put i poštujemo vrednosti i načela kojima se i on rukovodio. Poželeo je mir, slogu i blagodat svim građanima i da u ljubavi sa svojim porodicama provedu naveče uoči Božića.

Božićnim čestitkama pridružila se i gradonačelnik Jasmina Palurović. Ona je podsetila da je godina za nama bila obeležena velikim jubilejom – 650 godina od osnivanja grada Kruševca, ali da je osim brojnih događaja u tom duhu, bila u znaku velikog rada, borbe, posvećenosti i odgovornosti iskazanog prema svim građanima.