SPORTSKE IGRE ZA OSOBE U INVALIDSKIM KOLICIMA

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije ove nedelje u Vrnjačkoj Banji realizuje 29. Radničko sportske igre, u okviru kojih je organizovana i Olimpijada. 29. Radničko sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara održavaju se do 24. septembra u Vrnjačkoj Banji. Na igrama učestvuje oko 100 takmičara, uglavnom korisnika invalidskih kolica iz gradova Srbije. Takođe, učestvuju i takmičari iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Paraatletika, streljaštvo, stoni tenis, šah, pikado, košarka u kolicima, sportovi su u kojima se takmiče učesnici 29. Radničko sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara u Vrnjačkoj Banji.

Cilj Radničko sportskih igara je da osobe sa povredama kičmene moždine počnu ili nastave da se bave sportom i životom, kao svojevrsni nastavak rehabilitacije i socijalizacije. Vrnjačka Banja je, u okviru 29. Radničko sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, ugostila i paraolimpijku i osvajačicu više medalja u nacionalnom dresu Anu Prvulović.

Tokom tri dana trajanja republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara brojni učesnici iz zemlje i inostranstva takmičili su se i u bacanju kugle, koplja i diska, u okviru paraatleike, kao i drugim sportskim disciplinama.