“SITUACIJA U KRUŠEVCU NIJE ALARMANTNA, ALI JESTE NEPOVOLJNA”

Zbog epidemiološke situacije u Kruševcu, koja postaje nepovoljnija u odnosu na septembar i oktobar, Gradski štab za vanredne situacije je održao telefonsko vanredno zasedanje. Povod je svakako porast broja novoinficiranih koronom, odnosno, dvadesetak novih slučajeva Covid19 virusa dnevno u poslednja tri dana u Kruševcu.

Vesti vezane za naš grad koje su juče objavljenje u dnevnim novinama i na portalima pod naslovima “Alarmantno stanje” ili “Hitno zasedao gradski štab u Kruševcu”, a koji su uneli nemir i zbunjenost među stanovnike našeg grada, pa i nas novinara koji imamo svakodnevni uvid u epidemiološku situaciju, donekle preuveličavaju aktuelno korona stanje u Kruševcu. Pitali smo načelnika Štaba za vanredne situacije Dušana Todorovića kako bi on opisao trenutno stanje u našem gradu, vezano za širenje Covid19 virusa.

Tokom leta su počeli radovi na izgradnji velike kovid bolnice u kojoj bi trebalo da se hospitalizuju kovid pozitivni pacijenti sa prostora Srbije južno od Beograda. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je pre dva dana obavestila da radovi na izgradnji ovog zdravstvenog objekta teku po predviđenom planu i da će, kako je to najavio i Predsednika Republike “prvi pacijenti biti primljeni oko Svetog Nikole”, odnosno, između 15. i 20. decembra. Načelnik gradskog štaba je imao prilike da se I lično uveri u to da izgradnja kovid bolnice teče po planiranoj dinamici. A kada se cela situacija vezana za korona virus jednog dana završi, objekat buduće kovid bolnice predviđen je da nastavi sa zdravstvenim uslugama za građane kao Regionlna bolnica, rekao je Todorović.